A tulaj felesége a Williams új tesztelője

2012.04.11. 13:46

A résztulajdonos Toto Wolff feleségét, Susie Wolffot - lánykori nevén Susie Stoddart - szerződtette az istálló fejlesztési pilótájának a Williams-Renault.

A 29 éves skót nő 2006 óta indul a DTM-ben, legjobb eredménye két hetedik hely tavalyról, hat szezon alatt összesen ezt a négy pontot szerezte. Tavaly ősszel ment férjhez az üzletember és hobbiversenyző Wolffhoz, akinek jelentős részesedése van az F1-es csapatban. Dolgozhat majd a Williams szimulátorában, aerodinamikai próbáknál és a nyáron egy igazi Forma-1-es tesztnapon is vezetheti az FW34-es modellt.

Sir Frank Williams csapatvezető az Autosportnak elmondta, komoly egyeztetések alapján választották ki, amiken a férj részt sem vett, teljesen háttérbe vonult.

Bernie Ecclestone F1-főnök örül a kinevezésnek: "Ha Susie olyan gyors, mint amilyen jól néz ki, masszív erősítés lehet. És még intelligens is! Szeretettel várjuk őt a Forma-1-ben".

Susie Wolff a második tesztelőnő idén a Forma-1-ben, a szezon előtt pár nappal a Marussia Maria de Villotát igazolta le.