A Pirelli tovább idegesíti Schumachert

2012.05.10. 14:47

Kavarja a Schumacher-féle gumibalhét a Pirelli a hét végi Spanyol Nagydíjon, ahová a szezonban először nem két egymás melletti gumikeveréket visz: a puha (sárga) és a kemény (szürke) lesz együtt, a közepeset (fehér) most mellőzik.

"A puha és a kemény gumit visszük, hogy új kihívás elé állítsuk a csapatokat, amiben kijön termékeink gyorsasága és megbízhatósága is. Idén először egy teljes lépés van a két keverék között, az istállók így többféle stratégiával állhatnak elő, ami nagyban befolyásolhatja a futam végkimenetelét. Szoros versenyre számítunk, talán meglesz az idei ötödik különböző győztes is" - idézte az Autosport Paul Hembery Pirelli-főnököt.

 schurelli

Döntésük azt jelenti, hogy az autók a lágyabb keveréken sokkal gyorsabbak lesznek, viszont sokkal kisebb távot tudnak majd megtenni, mint a jóval lassabb, de tartósabb keményen. Mindez teljesen összekavarhatja a taktikákat, még kritikusabbá válik, hogy ki mire játszik.

Pontosan ez Schumacher baja, hogy az abroncsokon sosem tud 100 százalékot kihozni: sem a kocsiból, mert különben túl gyorsan elkopnak, sem magából, mert a túl keményeken lehetetlen.

A többiek ellenben nem panaszkodnak, igyekeznek középutat találni, és megoldani a dolgot.