Jolán, Vid
13 °C
27 °C

Sir Frank Williams: Ha csak a pöcsét lógatja, a 35 milliójával együtt se szerződtettük volna

2012.05.16. 15:37

A semmiből nyert közel 8 év után futamot a Williamsnek Pastor Maldonado, aki előtte 23 versenyen összesen öt pontot szerzett a csapattal. Sir Frank Williams tavaly igazolta le, el is ismerte, főleg azért, mert idén 35 millió eurót fizet a helyéért.

"Így van, nem kicsit, nem is tagadom. De ha csak a pöcsét lógatná itt, sosem került volna be a csapatba, tök mindegy, mennyi pénze van" - válaszolta Sir Frank arra, hogy tényleg a pénze miatt lehet-e köztük. (Williams a wanker kifejezést használta Maldonadóra az Autosportnak adott interjújában, ami itt faszrázó, az angolok szerint ezt jelenti.)

"Figyelemre méltó munkát végzett a GP2-ben, teljesen megérdemli a helyét, lóvéval vagy anélkül egyaránt. Az az igazság, ha nincs léd, nem vezethetsz a Forma-1-ben. Csakhogy mi egy igazi autóversenyzőt is kaptunk vele" - dicsérte tovább a venezuelait. (A lóvé, ill. lé a dosh fordítása.)

 frankmaldonado

Maldonado életében először vezetett F1-futamon, Sir Franket különösen emiatt lepte meg a sikere. "Eszméletlen, hogy mennyire képes volt kontrollálni magát, egyáltalán nem hibázott. Ha egy pilóta először vezet, sanszos, hogy elszúrja. De ő még csak közel sem került ehhez, végig nyugodtan beszélt a rádióba. Ráadásul nagyon ügyes is. Ahogy megy a futam, egyre nagyobb a nyomás, hogy ne gondolj a dobogóra, ne gondolj arra, mit mond majd az anyád, és mekkorát szakítasz ezzel. Arra kell gondolnod, ne ütközz, ne hibázz, fékezz picit előbb, vigyázz mindenre. Ezt kell tenned, és ő pont ezt is tette."

Sőt, Williams állítja, az autójuk nem lenne ilyen jó, ha nem Maldonado vezetné, vagyis a tehetség túltesz a gép képességein: "A teljesítménye igen erősen számít a kocsi teljesítményébe, biztosan nem mondhatnám, hogy nyerő autónk van. A kocsink jó, de nagyon elszomorodnánk ám, ha elvesztenénk őt belőle".

Egy hét múlva jön Monaco, Maldonado kedvenc pályája, ahol az alsóbb kategóriákban kétszer nyert, kétszer második lett. Nem véletlenül mondta a pilóta, hogy a továbbiakban bármi megtörténhet.

Szerdán hazamehetett az utolsó megégett szerelő is

A vasárnapi győzelem utáni boxtűzben 31 ember sérült meg, heten kerültek kórházba, de másnap majdnem mindegyiküket kiengedték. Az utolsó Williams-alkalmazott is hazatérhetett szerdán, közölte az istállója. Valószínűleg még ő is megúszta kevésbé komoly égési sérülésekkel, bár állapotáról pontosat nem tudni.