Ha Schumacher megy, Di Resta a Mercinél

2012.05.22. 11:18

Az első számú jelölt Paul di Resta a Mercedesnél Michael Schumacher helyére, állítja az istálló igazgatója, Nick Fry. A német három éves szerződése lejár a szezon végén, és hosszabbításról eddig nincs szó - ha távozik, jöhet a fiatal skót.

"Paul a radaron van, fantasztikusan vezet, jó srác, nagyszerű csapatjátékos. Kétségtelenül az egyik, akivel számolnánk, ha Michael úgy dönt, hogy nem akarja folytatni. Még nem tartunk itt, de nagyra értékeljük Pault" - nyilatkozta Fry a Sky Sportsnak.

Schumacher idén sokkal jobban vezet, gyorsabb, mint előző két évében, csakhogy nem jönnek az eredmények. Többnyire önhibáján kívül esett ki, öt futamból két pontja van. Csapattársának, Nico Rosbergnek - akinek a helye sziklaszilárd az istállónál - 41, és nyert egy futamot is ebben az évben. Schumacher legutóbb önmaga hibázott, Barcelonában hátulról ütközött Bruno Sennának, ráadásul a hétvégi monacói futamon emiatt öthelyes rajtbüntetés várja.

A skót Paul di Resta a Force India autójában
A skót Paul di Resta a Force India autójában
Fotó: Karim Jaafar

A 26 éves Paul di Resta a Force India-Mercedes pilótája, hat éve a német cég egyengeti a pályáját, nyert velük F3-as és DTM-bajnokságot is. Tavaly érkezett a Forma-1-be, legjobb eredménye 2011-ből és a mostani évadból is egy-egy hatodik hely.