Brawn: Schumacher fel fog állni

2012.05.24. 22:38

Két pontot szerzett idén 125-ből Michael Schumacher, vagyis ritka szerencsétlenül kezdte a szezont. Mercis csapattársa, Nico Rosberg futamot nyert, 39 ponttal van előtte, de főnökük, a legutóbbi hiányzása óta teljesen felépült Ross Brawn nem aggódik érte.

„Valójában nagyon jó idén. Nem hoztuk az eredményeket, amiket szerettünk volna, de ha a felszín alá nézünk, igen jó. Spanyolországban a balesete miatt foglalkoztak vele, ám ha összejön neki valami, akkor végképp teli lesznek vele az újságok. Már várom ezt a pillanatot" - nyilatkozta a csapatfőnök Monacóban.

Schumachernek újra nehéz dolga lesz, mert az említett Senna-karambol miatt öt hellyel visszasorolják majd a rajtnál, és Monacóban legendásan nem lehet előzni.

"Michael kedveli a kihívásokat, és mélyre képes kotorni a tudásában, ha a dolgok nem mennek úgy, ahogy számítja. A lényegi teljesítménye nagyon rendben van, ha minden klappolni fog, jönnek majd az eredmények is. Pár dolognak össze kell állnia, és akkor jók leszünk" - biztatta pilótáját Brawn.

Időmérőn valóban nincs gondja Schumachernek, pariban van csapattársával, a futamokon történtek eddig a hibák: Ausztráliában váltógond, Malajziában Grosjean megforgatta az első körben, Kínában rosszul tették vissza a kerekét, és az leesett; Bahreinben elszúrták az időmérőjét, kicserélték a váltóját, utolsóként rajtolt; legutóbb, Barcelonában ő hibázott, amikor Sennának hajtott.