Schumacher: Megmondtam, megszerzem a pole-t, hatodikként rajtolok, és nyerek

2012.05.26. 19:16

Hat év után nyert újra időmérőt Michael Schumacher a Forma-1-ben, mikor szombaton első lett Monacóban. Legutóbb, a 2006-os Francia GP-n el is indulhatott az élről, most nem teheti, mert Barcelonában Senna kilökéséért öthelyes rajtbüntetést kapott, vasárnap hatodiknak sorolják vissza.

Ő viszont ezzel nem foglalkozott, a teljesítményről és annak értékéről beszélt.

"Monaco különleges, és azok után pole pozíciót szerezni itt, amin az utóbbi két és fél évben átmentem, mesés - nyilatkozta a kritikusokra utalva, akik azt mondták, már nem a régi. - Itt jobban számít a pilóta, mint általában, szuperfantasztikus, ha ilyen kört tudsz menni. Nem mindig jönnek össze a dolgok, de most minden klappolt, és hát jó tudni, hogy még itt vagyok. Megerősíti a pole, amit rég óta érzek, azon múlik, hogy össze tudod-e rakni a  részleteket. Hálás vagyok a Mercedesnek, amiért hitt bennem és segített. Boldogan adtam vissza ebből valamit, és holnap is erre törekszem."

Csapatfőnöke, Ross Brawn már hét közben megjósolta, valami ilyesmi történhet, Schumacher pedig az egyik korábbi sajtótájékoztatón beszélt igen magabiztosan az esélyeiről. "Megmondtam maguknak, megszerzem a pole-t, hatodikként rajtolok, és megnyerem, az a célom, hogy megcsináljam" - emlékeztette az újságírókat Schumacher, akinek ez lett volna a 69. pole pozíciója, ám az hivatalosan Mark Webberé.