Schumacher: Ebben most nagyon bízom

2012.06.08. 11:53

Idén csak két pontot szerzett, célba is alig ért, de Monacóban megnyerte az időmérőt Michael Schumacher, és arra számít, a hét végén Kanadában a győzelemre hajthat. 2010-es visszatérése óta tavaly itt ment a legjobban, nagyokat előzött, épp csak leszorult a dobogóról, negyedik lett. Ráadásul most sokkal jobb autója van, mint akkor.

000 DV1179990
Fotó: Dimitar Dilkoff

"Ebben most nagyon bízom, a visszatérésem óta most lehetünk a legközelebb egy jó eredményhez. Jó felé megyünk, úgy értem, Monacóban kiderült, hogy erősek vagyunk, és itt is hasonlóan kedvező lehet a helyzet. Malajzia óta remek a kocsi, megértettük, hogy működik. Ez a lényeg, és hogy a maximumot hozzuk ki belőle" - bizakodott a mercis.

Sokat panaszkodott a gumikra, de monacói edzéssikere óta erről már nem beszél, inkább az időjárást tartja meghatározónak.

"Az időjárástól sok függ, vagyis hogy hány fok lesz vasárnap. Szombaton beállítjuk a kocsit, és onnét semmit nem változtathatunk, azaz ki kell találni, milyen idő lesz. Ha visszanézzük, Kínában öt fokos hőmérsékletcsökkenés mindent felforgatott. Vajon itt is ez történik?" - filozofált Schumacher.

Két és egyharmad szezon alatt, mióta újra versenyez, nem nyert és nem indulhatott az első helyről a német, sőt dobogóra sem állhatott, a 2011-es montreali negyedik hely a legjobbja. Kanadában korábban hétszer győzött, ezzel csúcstartó, legutóbb 2004-ben.