Schumachertől bocsánatot kér a Mercedes

2012.06.11. 12:59

Két hete pilótája, Michael Schumacher elképesztő pechszériájáról beszélt a Mercedes-csapatfőnök Ross Brawn, azt mondta, véget kell vetniük a németet sújtó balszerencse-sorozatnak. Erre vasárnap Kanadában újra az autó miatt esett ki Schumacher, ráadásul a hiba igen blőd volt: beakadt az állítható hátsó szárny, nyitott állapotban, és mivel kézzel sem tudták visszaerőltetni, a hétszeres bajnoknak fel kellett adnia. Más gond nem volt a kocsival, de végig nyitott DRS-sel körözni szabálytalan.

Schumacher hétből ötödször nem ért célba idén, ám úriemberként viselte az újabb csalódást: „Persze, hogy elkeserítő, de mindannyiunknak az, úgyhogy nem kell egymásra mutogatni. Az ilyesmi benne van. Tudom, hogy a csapat a legjobbra törekszik, valószínűleg őket jobban bántja, mint engem. Valenciában újra dobunk".

Brawn azért megkövette Schumachert. „Hidraulikai problémája volt, emiatt ragadt be a DRS, és nem lehetett gyorsan megcsinálni. Nem tudok mást tenni, elnézést kérek Michaeltől az újabb technikai hibáért" - idézte az Autosport az istállófőnököt.

Schumachernek idén két 10. helye, így összesen két pontja van. Csapattársa, Nico Rosberg 67-tel áll.