Schumacher megtarthatja a 3. helyet

2012.06.24. 18:11

Elvehették volna Michael Schumachertől az Európa GP-n szerzett harmadik helyét, mert sárga zászló alatt használta az állítható hátsó szárnyat (DRS), de rövid vizsgálat után az ügyet lezárták, és a pilótát nem büntették.

A németet Mark Webber nyomta föl, akivel a mercis harcolt a futam utolsó körében. A Hamilton-Maldonado-baleset miatt volt veszélyhelyzet, amikor a német működésbe hozta a rendszert, és ez olyankor tilos. A versenyfelügyelők behívták kihallgatásra a hétszeres bajnokot, megnézték a videót és a kocsi telemetriai adatait, és megállapították, hogy ugyan nyitva volt a szárny, de Schumacher jelentősen lelassított.

Sebastian Vettel és Felipe Massa hasonló kihágásért egy hónapja Barcelonában áthajtásos büntetést kapott, ám ők egyáltalán nem lassítottak le a veszélyes ponton.

A 3. hely a mercis legjobb eredménye 2010-es visszatérése óta, idén az első értékelhető eredménye: pechszéria sújtotta, az előző hét futamon ötször kiesett, kétszer 10. lett.

Maldonado nem úszta meg

A Hamilton-Maldonado-karambolban egyértelműen a venezuelai volt a vétkes, meg is büntették, 20 másodpercet adtak az összidejéhez, amivel 10. helyett 12.-ként végzett. Az egy pontot így helyette csapattársa, Bruno Senna kapta.