Magához tért a Marussia tesztpilótanője

2012.07.03. 13:28

Balesetet szenvedett, és életveszélyesen megsérült a Marussia Forma-1-es csapat keddi, a Cambridge közelében lévő Duxford-reptéren tartott tesztjén Maria de Villota, az istálló egyik tesztpilótája. Az istálló délutáni közleménye szerint a pilóta visszanyerte az eszméletét, de a vizsgálatok még nem zárultak le.

A 32 éves versenyzőnő egy szervizkocsinak ütközött, miközben tért vissza a boxba - értesült az Autosport. Az újság úgy tudja, magyar idő szerint délelőtt negyed tizenegy után hívták a mentőket. "De Villotát elsősegélyben részesítették, majd az Addenbrookes kórházba szállították, ahol jelenleg is ápolják" - nyilatkozta a Marussia szóvivője.

A mentősök közleménye szerint életveszélyben volt, de állapota stabil.

 villota

A BBC újságírója, Chris Mann a helyszínen volt, és látta az ütközést: "A bemelegítő köréről tért vissza, amikor hirtelen felgyorsult a kocsi, és nekiment az autót szállító kamionnak. Úgy láttam, a sisakja kapta a legnagyobb ütést". A BBC fotójából az látszik, hogy a kocsi a lenyitott platóval álló kamion alá ment be olyan szerencsétlenül, hogy a plató épp a sisak magasságában volt, és elkapta de Villota fejét. A mentők súlyos fej- és arcsérülésekről számoltak be.

"Szörnyű pillanatok voltak, megdöbbentően gyorsan történt az egész. De Villota úgy negyedórán át meg sem mozdult, a mentés másodpercek, a mentők percek múlva értek oda hozzá. Kis idő után megmozdította a kezét" - mesélte a történteket Mann.

De Villotát a szezon elején szerződtette a Marussia, most próbálhatta ki először a Forma-1-es gépet.