800-szor cserélt kereket hétfőn a McLaren

2012.07.05. 20:55

Világcsúcsot döntött, összességében mégis szenvedett a McLaren Valenciában a kerékcserékkel, sőt, eddig az egész szezonja az elrontott boxkiállásokról szól, nem volt olyan futam, amin ne lett volna valamilyen problémájuk.

Spanyolországban az első emelő romlott el, mert Hamilton kicsit erősebben csapódott neki megálláskor - az angol 14 másodperces vesztegléssel fizetett. A sportigazgató Sam Michael vezetésével az istálló kijavította a rendszert a hétvégi Brit GP-re.

"Diagnosztizáltuk a hibát, és átterveztük a modellt. Hétfőn 800 kerékcserét végeztünk az emelővel minden gond nélkül. Egy versenyhétvégén nagyjából ötvenszer cserélünk gumit, vagyis 16 nagydíjnyit teszteltünk egyetlen nap alatt. Hisszük, hogy megoldottuk a hibát, de legalábbis ha Silverstone-ban újra lesz valami, mondhatjuk, hogy megtettük, ami tőlünk telik, vagyis ami mérnöki szempontból lehetséges" - nyilatkozta az Autosportnak Michael.

 mclpit

A pit stopok pontosságáért ő felel, idén a rekorddöntések ellenére mindig akadozott a dolog, mind Hamiltonnak, mind Buttonnak kijutott a jóból. Céljuk az átlagban 3 másodperces kerékcsere, aminek megvalósítása nem megy problémamentesen. Erre az évre bevezették a kerékcserékhez a jelzőlámpás rendszert - a pilóta akkor induhat, ha zöld jelzést kap -, új emelőt és új kerékanyát alkalmaznak, ám az átállás akadozik.