Alonso: Ennél lényegtelenebb időmérő nincs

2012.07.07. 22:46

Két és fél órán át tartott a Brit GP időmérője szombaton, féltávnál annyira esett, hogy le kellett állítani a körözést. Mivel csak másfél óra múlva csendesedett, a pilóták várakozással, a 80 ezer néző mexikóihullámzással ütötte el az időt az újraindulásig. Végül már nem esett, amikor Fernando Alonso megnyerte, de öt perccel a leintés után újra rákezdett. És ez várható vasárnap is.

"Majdnem két év után van a Ferrari újra a pole-on, örülünk, a Ferrarinak ez hosszú idő" - értékelt Alonso, mivel legutóbb 2010 szeptemberében, Szingapúrban indulhatott az első rajthelyről. Aminek most annyi jelentőséget sem tulajdonít, mint általában: "Ez volt az év leglényegtelenebb időmérője, pár kör után úgyis összekavarodik minden. De legalább látok majd, mert én vagyok elöl, ez jó".

Michael Schumacher harmadik lett, ő kifejezetten várja az esőt. "Meglehetősen versenyképesek vagyunk vízen, interen és esőgumin egyaránt, vagyis jöjjön csak az a csapadék. Az időmérő is izgalmas volt, főleg a második része" - utalt a bizonytalan várakozásra.

A negyedik Sebastian Vettel kevésbé boldog. "Nagy lottóhúzás lehet belőle, ha olyanok lesznek a körülmények, mint az időmérőn. Kemény nap vár ránk. Már megint esik, és vasárnap is fog, hosszú futam elé nézünk" - panaszkodott a világbajnok, aki persze inkább amiatt lehet csalódott, hogy kikapott csapattársától, a második Mark Webbertől.

Nem veszített viszont a hatodik Kimi Raikkönen: Silverstone-ban szombatig kilencből kilencszer verte aktuális márkatársát az időmérőn, és összejött a 10/10 is. Romain Grosjean a másik Lotusszal ugyanis 10. lett: hiába jutott be, az utolsó harmadban nem tudott elindulni, mert a második végén a kavicságyba csúszott, és ott is ragadt.