Formalitás lehet Schumacher hosszabbítása

2012.07.12. 12:59

Ross Brawn Mercedes-főnök minden esélyt megad Michael Schumachernek arra, hogy jövőre is folytassa a Mercedesnél. A hétszeres bajnok 2010-ben tért vissza az F1-be a Mercivel, 3 éves szerződést írt alá, ami év végén lejár. Schumacher jól érzi magát, május végén pole pozíciót szerzett Monacóban, június végén először állt dobogóra, de még nem kötelezte el magát. A Mercedesen mindenesetre nem fog múlni.

000 Hkg7063819
Fotó: Torsten Blackwood

"Addig várunk Michaelre, amíg kell, csak utána kezdünk máshol keresgélni. Még nem tárgyaltunk, de jól érzi magát, és ha így van, miért is ne? - nyilatkozta az Autosportnak Brawn. - Elkerülhetetlen persze, hogy egy ponton elkezdjük a tárgyalásokat, mert ezekhez a dolgokhoz idő kell, meg kell jól beszélni, és meg kell egyezni. De nincs határidő vagy kritikus pont, amire azt mondanánk, eddig és eddig döntenünk kell. A lényeg, hogy jól döntsünk, ez a legfontosabb. Amikor eljön az ideje, leülünk, és mindent számításba véve konklúzióra fogunk jutni."

Schumachert maximum az tántoríthatja el, hogy idén sosem látott balszerencse-sorozat üldözi, rengetegszer esett ki koccanás és autóhiba miatt, amikért Brawn elnézést is kért tőle. A merciseknek valójában lelkiismeret-furdalásuk van Schumacher miatt, Brawn is úgy érzi, tartoznak neki a hibákért.

Brawn korábban azt mondta, a nyári szünet, vagyis augusztus végéig el kellene határozniuk, Schumacher marad-e vagy sem. Tovább várni nem lehet, mert ha mégsem vállalja, utód után kell nézniük: Lewis Hamilton a McLarentől megszerezhető, igaz egy vagyont kérne, Schumacher helyére esélyes lenne Paul di Resta és Nico Hülkenberg is a Force Indiától. Őket ki kellene vásárolniuk, de úgy sem kerülnének közelannyiba sem, mint Hamilton, akit a McLaren nagyon meg akar tartani.

A Mercedes és Schumacher is idén a legjobb az utóbbi három évet nézve, a csapat Nico Rosberggel Kínában futamot is nyert. Az ő helye természetesen fix az istállónál.