Mit tud egy nő az F1-es kerékcserénél?

2012.07.12. 10:41

A McLaren idén a szezon közepéig gondban volt a kerékcserékkel, Hamilton vagy Button minden versenyen időt veszített a depóban, mert vagy egy kerék nem jött le, vagy nehezen sikerült visszatenni, vagy az emelő romlott el. Az istálló minden hibán végigment, míg rengeteg gyakorlás után a hétvégén, Silverstone-ban már tökéletesen működött a boxkiállás. Elérték céljukat, összes cseréjük 3 másodperc alá került, 2,66 volt a legjobb, ami csak épp elmaradt a Valenciában felállított 2,6-tól. (Ami 2,4 volt Hamilton reakcióideje nélkül.)

Az Európa GP-n Sam Michael sportigazgató, aki a kerékcserékért is felel, lehetőséget adott a SkySports három riporterének is, Ted Kravitznek, Simon Lazenbynek és Natalie Pinkhamnek. Hogy még érdekesebb legyen a dolog, a riporternő kapta a legnehezebb feladatot, a csavarkulcs kezelését. A pisztolyformájú szerkezet elsőre hátra is lökte, mint egy igazi fegyver tette volna, be is szólt: "Ezt most komolyan gondoljátok?"

Pinkham mégis hamar belejött, egészen ügyes volt, már remekül bánt a kerékpisztollyal, a kis csapat húzóembere lett. Kevés gyakorlás után a trió elsőre 15 másodperc alatt cserélte le a kereket, másodszorra már 6,7, harmadikra 6,1 másodpercig jutottak, Michael is elégedett volt a fejlődésükkel.