Bonifác
10 °C
16 °C

Jackie Stewart: Maldonadónak edző kéne

2012.07.18. 17:31

Tanácsokkal akarja segíteni Romain Grosjeant a volt háromszor világbajnok Jackie Stewart. Az exklasszis szerint sokkal eredményesebb lehetne, ha el tudná kerülni a necces helyzeteket, rengeteget profitálhatna abból, ha meghallgatná őt, többek között a francia is.

"Felajánlottam Romain Grosjeannak, hogy jó ötlet lenne, ha egyszer átugrana ebédre, és dumálhatnánk kicsit - nyilatkozta az Autosportnak, valamint rávilágított arra is, hogy hiányolja a Forma-1-ből az edzőket, akik pedig rengeteg más egyéni sportban jelen vannak. - Nevetséges, hogy a Forma-1-ben nincsenek edzők. Vannak a teniszben, a boxban, a golfban, a síben, mindenhol, csak nálunk nem."

Az okokról Stewart annyit jegyzett meg, hogy az F1-pilótákat hagyományosan nem könnyű idomítani: "Az autóversenyzők nem szeretnek másra hallgatni, de azt hiszem, jól jönne nekik pár tanácsom. Én nem tervezem, hogy edző legyek, de tudnék segíteni".

A skót helyesli a Williams döntését, ami volt versenyzőjét, Alex Wurzöt csak azért szerződtette, hogy segítse a jelenlegieket, Pastor Maldonadót és Bruno Sennát.

"Nagyon jó dolog, hogy használják őt, mert Maldonado igen gyors, ám segítségre van szüksége. Nem szabadna, hogy ennyiszer ütközzön, ahogy Grosjean sem. Ez nem csak balszerencse, rossz helyen vannak, rossz időben a rossz emberek mellett."

Maldonadóra különösen ráférne az okítás, május elején nyert Barcelonában, de azóta pontot sem szerzett.