Vettel: A Ferrari fantasztikus, de nem kell

2012.07.18. 07:39

Sebastian Vettel, a Red Bull világbajnoki címvédő F1-pilótája kijelentette, most nem foglalkoztatja a gondolat, hogy a Ferrarihoz szerződjön.

„Hozzám nem érkezett ezzel kapcsolatban jelzés, egyelőre semmit sem írtam alá, de még csak szóban sem egyeztettünk" - mondta a kétszeres vb-győztes. Hozzátette, természetesen a mezőny mind a 24 pilótája szeretne egyszer a Ferrarinál versenyezni. „Fantasztikus az a csapat. De ahhoz, hogy náluk dolgozzak, mindennek stimmelnie kell."

Vettel azt mondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy a Ferrarinál szóba került a neve, de elképzelhetőnek tartja azt is, hogy a Red Bullnál fejezi majd be pályafutását.

A 25 éves német jelenlegi szerződése a 2014-es idény végéig szól. Vettel kilenc futam alatt 100 pontot gyűjtött, ezzel csapattársa, Mark Webber (116) mögött a harmadik helyen áll a vb-pontversenyben, amelyet Fernando Alonso (Ferrari) vezet 129 ponttal.

A Ferrari másik versenyzője, a gyengélkedő Felipe Massa helyett nem titkoltan új pilótát keres, ezzel kapcsolatban megy is a találgatás.