De Villotára akarják kenni a felelősséget

2012.07.19. 15:34

A szerencsétlenül járt Maria de Villota csapatát, a Marussiát hibáztatja a pilótanővel történt baleset miatt Carlos Garcia, a Spanyol Autósport Szövetség elnöke, a FIA alelnöke. A sportvezető az istálló múlt heti kömmünikéjét kifogásolja, amiben arra hívták fel a figyelmet, az autónak semmi baja nem volt - vagyis a versenyző hibázott.

"Nehezen emésztem meg azt a közleményt. Megspórolhatták volna, semmi szükség nem volt rá, miközben még zajlik a vizsgálat. Olvassunk csak a sorok között! Mariára akarják kenni a felelősséget, miközben egyáltalán nem biztos, hogy ő hibázott. Meg kell várnunk, egyrészt, hogy mit mond majd ő az esetről. Mindenesetre, ha hibázott is a pilóta, a csapat logisztikai figyelmetlenséget követett el. A lenyitott rámpára gondolok, ami olyan volt így, mint egy kés. Nem kétlem, hogy az autó tökéletes állapotban volt, de arról nem beszélnek, hogy egy akadály volt ott, aminek nem szabadott volna ott lennie. Ez olyan, mintha a boxutcában a pilóta fejmagasságában kinyitnánk egy ajtót. Mindez a csapat hibája, az ő felelősségük, biztosan nem Mariáé. A baj megtörtént, ráadásul visszafordíthatatlanul, a Ferrarinál vagy a McLarennél nem fordulna elő ilyesmi, mert ők komolyabban dolgoznak. A kiscsapatoknál minimálisak a biztonsági körülmények, ezen javítani kell" - nyilatkozta Garcia a madridi AS című lapnak adott interjújában.

De Villota a lenyitott plató alatt

A Marussia mellett a FIA is kivizsgálja a baleset körülményeit, ennek az eredménye még nincs meg. Valószínűleg meg kell várniuk, amíg de Villota is beszél a szerencsétlenségről. A 32 éves versenyző bal szemét elveszítette, amikor a szervízkamion platójának ütközött, valamint súlyos arc- és koponyasérüléseket szenvedett. Kétszer műtötték, felépül, de még sokáig kórházban lesz, jelenleg csak családtagjaival és az orvosokkal beszélhet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport