Alonso: Ez nem volt vicces

2012.07.21. 20:10

"Szerintem a körülmények a határon voltak, ha mindenkinek egyforma rossz is, jó odafigyelni, nem túl veszélyes-e" - nyilatkozta Fernando Alonso, miután két hét alatt második viharos időmérőjét nyerte. Legutóbb Silverstone-ban le is kellett állítani a körözést, annyira esett, most Hockenheimben is közel kerültek a félbeszakításhoz, Michael Schumacher is célzott erre menet közben.

"A hatos kanyar mindenkit megleckéztetett, megúszott a vízen a kocsi, 280-290 körül ez nem kellemes, de visszavettünk, és végülis minden jól ment. Ilyen időben meglepetésekkel van teli az egész kör, csakhogy nem vicces a dolog. Nagyon nehéz összerakni egy tiszta kört, minden pillanatban a túlélésért küzdesz. A lényeg, hogy eljuss a végéig, aztán meglátod, hanyadik lettél, és bárhol végzel, örülsz, mert túl vagy rajta" - mesélt arról, milyen szakadó esőben 300 körül száguldani.

Az időmérő utolsó két harmadában minden pilóta lecsúszott legalább egyszer az útról, kvázi lehetetlen volt rendesen tartani az autókat. Ahogy Silverstone-ban, ez újra Alonsónak sikerült a legjobban, nem véletlen, hogy annyian dicsérik, és maga is azt mondta, élete formájában érzi magát.

A pole pozíció pedig igen sokat is ér vasárnap, mert száraz futamot várnak.