Vettel: Hamilton hülye volt, visszakörözött

2012.07.23. 14:13

Visszavette a körét Sebastian Vetteltől a Német GP-n Lewis Hamilton a futam felénél, és a bajnok felháborodott. Mutogatott az angolnak, mert valószínűleg pont annyi időt veszített ezzel, hogy a második kerékcserék után Jenson Button eléje kerüljön. Buttonnak a harmadik helyen jól jött, hogy csapattársa megzavarta Vettelt, ezzel segített neki felzárkózni.

"Nem volt szép Lewistól, nem értem, mi értelme versenyeznie velünk. Ha gyorsan akar menni, maradjon le, aztán lépjen oda. Hülye volt, hiszen már körhátrányban tette. Nem vártam, hogy visszatámad, mert nem láttam értelmét, meg is lepett, amikor mellém ért. Azt hiszem, miatta veszítettem el a második helyet Buttonnal szemben. Ha nincs már esélyed a győzelemre, de gyorsan akarsz menni, gondolkozz" - mondta dühösen Vettel, aki végül büntetése miatt tényleg elveszítette a második helyet, és ötödik lett.

Chris Horner, Vettel csapatfőnöke megvédte Hamiltont meg persze saját pilótáját is.

"A szabályokban semmi nincs arról, hogy körhátrányt ne lehetne visszavenni. Frusztráló, hogy egy másodpercünkbe került a dolog, és az, hogy Alonsót nem körözte vissza, ám joga volt hozzá. Ha Alonsót is visszaelőzi, rendben vagyunk, mert visszajön az egy másodperc" - elemezte a helyzetet higgadtan a Red Bull-főnök.

Vettel kiakadását a pillanat hevével magyarázta: "A pilóták olykor túlpörögnek, Seb szokatlan helyzetbe került. Abban igaza van, hogy befolyásolta a versenyét Lewis, de a szabályokon belül maradt, semmi rosszat nem csinált, segített a csapattársának".

Hamiltonnak pocsékul sikerült 100. futama, az első körökben defektet kapott, utolsónak esett vissza, majd a hajrában a megsérült felfüggesztés miatt fel kellett adnia a versenyt.