Raikkönent figyeli a Ferrari

2012.07.29. 13:39
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Grosjean és Raikkönen autója még nincs kit a rajthelyén és Massa is csak most közelíti meg a célegyenest. Alonsót épp most tolják be.

  • Az aranymetál bukósisak hátulján van a két kis matrica, a bajnok belső kamerájából jól látni.

  • Elindultak az autók a pályára, Hamilton a boxban elment az egész sor mellett. Raikkönen leparkolt a box szélén, és rajtpróbát csinált. Sokat indultak ugyanígy, ezért volt sor az elején.

  • 30 fok és napsütés a Hungaroringen, talán melegebb van, mint szombaton volt. Csakhogy három óra környékére esőre számítanak a csapatok. A vihar jelenleg Ausztria fölött van, közelít a határhoz és Magyarország közepe felé.

  • A pályán a gridgörlök adnak valamiféle show-t, ami abból áll, hogy állnak. Az autók 13.30-kor mehetnek ki a rajtrácsra, és foglalhatják el a helyüket.

  • A pilótaparádéról visszatérő versenyzők általában a csapattársaikkal vannak, de gyakori a keveredés.

    Mint itt, ahol Kimi Raikkönen egykori mclarenes csapattársával, Pedro de la Rosával vonul.

    kimrosa

    A brazilok persze szívesen mennek a brazilokkal, Bruno Senna és Massa.

    sennmass

    Alonso meg egyedül.

    kimrosa1
  • Szakkommentátorként van a Hungaroringen, de szinte biztosan ő készíti majd az interjúkat a versenyzőkkel a dobogón.

    hill
  • Úgy tűnik, tényleg jól érzi magát nálunk, kell ehhez persze az is, hogy a pole pozícióból rajtol. Vasárnap délelőtt szívesen megállt egy fotóra, bárki kérte.

    lewis
  • A 17. helyről nincs is sok értelme izgulni, ebéd előtt nem sokkal épp Sabine Kehmmel, a sajtósával ment vissza a Mercedes-bázisra. Ők ketten már több mint 20 éve együtt dolgoznak.

    schu
  • A Sauber tesztpilótája rajttól célig vezetett, kétség sem férhetett a győzelméhez. A húszéves mexikóira érdemes figyelni, ha Sergio Perez esetleg elmegy a Ferrarihoz, szinte biztosan a tehetség veszi át a helyét.

  • Szombaton Frank Tamás emléktáblája alatt nyilatkozott az F1-főnök az m1-nek, biztosított mindenkit, a legjobb magyar F1-menedzser halála semmit nem változtat a magyar Forma-1 jövőjén, ami abszolút biztos. "Földrengés kellene ahhoz, hogy ne jöjjünk ide" - nyilatkozta. A Hungaroringnek 2016-ig van szerződése, 1986 óta minden évben rendeznek nálunk futamot.

  • Szombat este elpróbálták a rajtceremóniát, ki hova álljon, menjen és mikor. A zászlótartó hölgy második pozícióba került, bár elsőt érdemelne.

    csajok
  • A spanyolnak elméletileg a hatodik helyről is van esélye, de ő is azt mondta, víz kellene ahhoz, hogy nyerhessen. Schumacher 17.-ről indul, neki még záporral sincs sok sansza.

  • Tíz óra körül érkezett a pályára a francia, aki életében először rajtol az első sorból délután. A rajongók csak visszafogottan támadták le útban befelé, ám ha ma nyer, minden megváltozik. Nagy tett lenne, a legutóbbi pilóta, aki Lotusszal győzött, Ayrton Senna volt 1987-ben.

    romaine
  • A félig vízes, félig száraz reggeli versenyt Felix da Costa nyerte, Patric Niderhauser lett a második, aki az utolsó körben előzte meg Kiss Pál Tamást. A magyar remekül ment, és jól is taktikázott a befutóra felszáradó pályán.

  • A pálya felszáradt a hajnali eső után, ám az előrejelzések szerint délutánra újra záporok érhetik el a pályát, mint pénteken. Ha lecsap, jöhet Button, mint eddig kétszer, amikor esett, vagy bárki, vízes pályán szinte mindenkinek van esélye.

  • Az Autosport belső ferraris informátorokra hivatkozva állítja, Kimi Raikkönen is esélyes Felipe Massa helyére 2013-ra a Ferrarihoz. Az újság szerint olyan pilótát akarnak, aki elég gyors és tapasztalt, illetve nem okozna semmilyen problémát neki együtt versenyezni az istálló első számú versenyzőjével, Fernando Alonsóval.

    Raikkönen szerződése a Lotusszal az év végén lejár, még nem hosszabbítottak, bár a tárgyalások állítólag már a végső fázisban vannak.

    A finn 2007-től 2009-ig már szerepelt a Ferrarinál, első évében világbajnok lett, majd megállapodásának lejárta előtt egy évvel elment ralizni.

    Úgy tudni, a Ferrari Raikkönen mellett Nico Hülkenberget, Paul di Restát, Sergio Perezt and Romain Grosjeant is figyeli, ám egyiküket sem tartja meggyőző megoldásnak.

    Massa szerződése az év végén kifut az olaszoknál, és idei teljesítménye nem elég jó, hogy újat kínáljanak neki.