Schumacher: katasztrofális hétvége

2012.07.29. 18:20

"Sárga volt a lámpa, a motorhőmérséklet nagyon magas, ezért úgy döntöttem, leállítom a motort, mert már jó ideje vesztegeltünk. Volt egy defektem, nem tudom, mitől és hogyan, nem ütköztem senkivel, teljesen egyedül voltam. Aztán kaptam egy áthajtásost is, talán a boxutcaszabályzó nem működött rendesen. Ezzel annyi volt a futamnak, de kint maradtam, abban bízva, hátha történik valami szokatlan, amiből profitálhatunk. A végén újra melegedett a motor és elvesztek telemetriai adataink, ezért jobbnak láttuk kiállni" - foglalta össze katasztrofális Magyar Nagydíját a hétszeres világbajnok.

A Hungaroringen az első rajtnál nem indult el a mezőny, mert szokatlan dolog történt. Schumacher és még egy pilóta rosszul állt fel a rajthelyére, ezért Charlie Whiting FIA-versenyigazgató újabb felvezető körre küldte a pilótákat, amit sárga fényekkel jelzett - tájékoztatott Faluvégi Péter versenyigazgató.

2012-07-28T111303Z 1711148474 GM1E87S1HAG01 RTRMADP 3 MOTOR-RACI
Fotó: Leonhard Foeger

A sárga után pár másodperccel már kigyulladt a zöld, és lehetett menni újra, csakhogy a két fény közötti rövid időben Schumacher motorja annyira melegedett, hogy lekapcsolta. A többit már elmondta ő maga, és ha hozzávesszük, hogy pénteken összetörte a Mercit, szombaton meg 17.-nek kvalifikált, kijelenthetjük, hogy élete legpocsékabb F1-hétvégéjén van túl. (A lábtörésest nem számítva, természetesen.)