Sára, Márió
-4 °C
4 °C

Raikkönen legjobb beszólásai a H'ringen

2012.07.31. 02:55

Kimi Raikkönen legenda a mikrofonok mögött is, nemcsak a pályán, és a Hungaroring sajtótájékoztatóin is odatette magát.

A csütörtöki, kötelező sajtótalálkozón megkérdeztük, mit gondol a Red Bull helyzetéről most, hogy betiltották a motorelektronikájuk necces beállításait, gondban lesznek-e? Rövid volt:

"Nem tudom, mit csinálnak, meglátjuk."

(A kérdést Fernando Alonso is három szóban intézte el, csak pár perc múlva, mikor más újra feltette, már mondott pár sort.)

Ekkor, az olimpiai megnyitó előestéjén természetesen felmerült, hogy nézi-e az olimpiát. Most nem kétszavas választ adott, de klasszikus a kezdőmondata: "Hát, nehéz lenne lemaradni róla".

Vasárnap a Hungaroringen elterjedt a pletyka, hogy Raikkönen esetleg visszatérne a Ferrarihoz, mire ő: "Nem tőlem indulnak a pletykák, talán attól kellene megkérdezni, aki írta".

Rengeteg finn jött el miatta Magyarországra, az egyik északi kolléga megpróbálta kihozni Kimiből a hazafit:

-Kimi, hallottad a dobogón a finn drukkerek mindent elsöprő szurkolását? Ad ez valamilyen erkölcsi bíztatást neked?

-Ad, de sajnos a kocsi nem lesz tőle gyorsabb.

A dobogó utáni sajtótájékoztatón viszont megdőlt egy tétel, miszerint Raikkönen nem szeret beszélni. Provokatív, de legalább pontatlanul feltett kérdésünkre ezt a választ kaptuk:

-Kimi, negyedszer lettél második idén, nem kezd bosszantani?

-Szerintem csak másodszor, nem harmadszor, nem tudom. Bárhogy is van, mindig nyerni akarunk, néha közel kerülünk hozzá, és kicsit csalódás, hogy nem jön össze, ám tudjuk az okokat, nem vagyunk elég erősek az időmérőn és továbbra is saját dolgunkat nehezítjük meg magunknak, de ez azért nem bosszantó. Mindig sikerül jó pozícióban lennünk, hogy legalább esélyünk legyen a győzelemre vagy a jó eredményre, amivel sok pontot szerezhet a csapat. Az persze egyértelmű, hogy inkább nyernénk már a második vagy a harmadik hely helyett, ám a szezon hosszú, és azt hiszem, folyamatosan fejlődünk. Ha összejön, nagyszerű, ha nem, próbálkozunk tovább. Elég rég óta vagyok már ebben a bizniszben ahhoz, hogy bármiért is aggódjak. Javítottunk a pozíciónkon és a helyzetünkön a bajnokságban a saját szempontomból és a csapatéból is. Lehet, hogy eggyel a jó hely mögött vagyunk, de mégis közelebb az elsőkhöz. Ha továbbra is így folytatjuk, a győzelmek remélhetőleg jönni fognak, legalábbis jó esélye lesz a csapatnak és nekem is.

(A vasárnapival együtt harmadszor lett második idén.)