Elemér
0 °C
10 °C

Schumacher 300. nagydíja következik

2012.08.28. 14:02 Módosítva: 2015.05.16. 01:30

Háromszázadszor indul Forma-1-es nagydíjon a hétvégén Michael Schumacher. Rubens Barrichello után másodikként éri el ezt a számot. Legutóbb, a Hungaroringen, finoman szólva sem brillírozott, ám a belga pálya, a legendás Spa-Francorchamps mindig is feküdt neki, a kedvence. Hatszor nyert itt.

„Spában otthon vagyok, nyilvánvalóan ez a világ legjobb pályája. Házborzongató, hogy mintha minden különleges pillanatom ehhez a helyhez kötődne, a bemutatkozásom, az első győzelmem, egy vb-győzelmem és sok nagy versenyem. Szinte elkerülhetetlen, hogy ne itt legyen a 300." - vezette fel jubileumi GP-jét a német. Tavaly is ünnepelt itt, akkor a 20 éves évfordulóját a Forma-1-ben.

   ssmile

„Méltó módon kellene megünnepelnünk ezt is, büszke vagyok rá, hogy én lehetek a második, aki eléri ezt a mérföldkövet. Nem kérdés, hogy kivételes hétvégénk lesz. Tavaly jól mentünk Spában, mindent megteszek, hogy újra erős versenyt fussak" - készül a hétszeres bajnok, aki egy éve ötödikként ért célba.

Idén egyszer már dobogóra állt, Valenciában, és a legutóbbi gyenge futama után javítani szeretne.

Schumacher 299. rajtja lesz a vasárnapi, egyszer, az 1996-os Francia GP-n már a rajt előtt elfüstölt alatta a Ferrari-motor, így nem tudott elstartolni. Barrichello 326-tal vezeti a GP-listát, ha a mercis marad még egy évet, ahogy mindenki várja, jövőre átveszi a rekordot a braziltól.