A ragyogó napsütés Raikkönennek kedvez

2012.09.02. 13:18
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Martin Brundle, Johnny Herbert, Damon Hill, Alex Wurz, Jaime Alguersuari, négyötödrészt visszavonult pilóták, az utolsó spanyol pedig idénre nem kapott szerződést. Mind itt vannak Spában, tévés szakértőként, szakkommentátorként vagy épp vezető riporterként dolgoznak, mint Brundle a SkySportsnál.

    Marc Gené hivatalosan a Ferrari tesztpilótájaként van jelen, de közelebb áll a fentiekhez, Spában az olaszok PR-tevékenységének legfőbb részese, média- és marketingmegjelenései vannak, szimulátoron mutatja a szurkolóknak, milyen a világ legjobb pályáján menni, és reklámozza a csapat szponzorait.

  • "Gyönyörű idő lett, örülök, így a legjobb a drukkereknek" - mondta Schumacher a szokásos pilótaparádé közben.

    Egy óra sincs már a rajtig, fél kettőkor elindulhatnak az autók a pályára. Mivel ez az F1 leghosszabb, egyetlen 7 kilométeres köre, igyekezniük kell a versenyzőknek. Ha netalántán gond lenne a rajtrácsra menet, sokkal kevesebb idő van megoldani a problémákat.

  • "Ha csak azt nézzük, hogy ha a befutó az lesz, mint a rajtrács, már felborul a vb-állás" - mondta optimistán Eric Bouiller Lotus-főnök, akinek a startnál harmadik pilótája, Kimi Raikkönen jelenleg 48 pont lemaradással ötödik a bajnokságban Alonso mögött. Ha úgy végeznének, ahogy indulnak, a finn ugyan csak öt pontot hozna a ferrarison, de feljönne másodiknak a világbajnokságban.

    Alonso 5., Hamilton 7., Vettel 10., Webber 12.-ként indul kettőkor.

  • A McLaren sportigazgatója, Paddy Lowe szerint nem szabad leírni Hamiltont hetedik rajthelye miatt. Úgy véli, az istálló mindkét pilótájának lehet esélye a Belga Nagydíj megnyerésére.

    „Mindketten nyerni akarnak, és azt hiszem képesek is rá. Tavaly Button a tizenharmadik helyről jött fel a harmadikra. Ez egy hosszú verseny egy olyan pályán, ahol több lehetőség nyílik előzni, mint általában" - nyilatkozta Lowe ma délelőtt Spában.

  • A vb-n jelenleg 76 ponttal a hetedik helyen álló Jenson Button nem különösebben izgatott amiatt, hogy az első helyről indul. „Egyáltalán nem stresszelek a pole pozíció miatt. Sokkal könnyebb dolga van az embernek, ha a legelső helyről indulhat. Ezért harcolunk mindig, hogy minél előrébb végezzünk. Ha nincsen az ember előtt egyetlen autó sem, akkor van a legjobb helyzetben" - nyilatkozott Spában a brit pilóta.

  • Nem tűnt boldognak a Red Bull csapatfőnöke vasárnap reggel Spában. Az autói csak a középmezőnyben vannak, Vettel 10., Webber 12., és a bajnok szerint nem elég gyors a kocsi.

    2012-09-02 10.20.16
  • cikkünk a témában:

    Schumacher jubileumi köszöntésének képei

    A hétszeres bajnok 300. nagydíján vesz részt, csapata, a Mercedes meglepte szombat este.

  • Tíz és tizenegy óra között érkezik sok pilóta a pályára, a fotósok a paddock bejáratánál sorakoznak.

    2012-09-02 10.19.00
  • "Tehetetlenek vagyunk, mert amíg a többiek előreléptek, mi egy helyben toporogtunk. Abból főzünk, amink van. Valószínűleg csak Monza után javulhat az autó" - mondta a német Spában. Állítólag a Lotuséhoz hasonló dupla DRS-rendszert - állítható szárnykombinációt - terveznek bevetni, de legelőbb csak Szingapúrban, vagyis még Olaszországban is szenvedni fognak, elméletileg.

    Schumacher 13., Rosberg 23. lesz a belgiumi rajtnál.

  • A két szupersztár elszúrta az időmérőt, az angol a hetedik, a bajnok a tizedik kockáról rajtol, de mindketten állítják, innét is képesek feljönni, akár nyerni is. Igaz Vettel a kvalifikáció után azt mondta, nem elég gyors a Red Bull. Jó rajt és az első kanyar túlélése kulcsfontosságú a sikerükhöz, a középmezőnyt nehéz elképzelni koccanás nélkül.

  • Spában szokatlanul meleg van már fél tizenegy körül, az időjárás - ha így marad - nagyon jó a Lotusnak a gumimelegítés miatt, a finn pedig a pálya egyik mestere. Négyszer nyert már itt korábban, míg Schumacher hatszor, ám ő csak 13.-ként rajtol. Raikkönen harmadik, közvetlenül Button mögött, a jó íven van. Idén többször állt már közel a győzelemhez, ha jól rajtol, most összejöhet neki.

    A mclarenes tűnik a legnagyobb ellenfelének az élről, kettejük között van Kobajasi, akinek sauberes csapatfőnöke állítja, képes megnyerni a futamot.