Ámokfutókat ne engedjenek az F1-be

2012.09.05. 09:46

Szigorúbb kiválasztást követel a Forma-1 előtti szériákban Stefano Domenicali Ferrari-főnök, állítja, így el lehetne kerülni a spáihoz hasonló baleseteket, amikor Romain Grosjean tömegkarambolt okozott.

„Szerintem a pilóták viselkedése a lényeg, ezt kell figyelnünk már az F1 előtti bajnokságoktól kezdve. Túl gyakran látjuk más sorozatokban, hogy a versenyzők túl agresszívek, és megpróbálják a lehetetlent is. Fontos, hogy szigorúak legyünk velük attól a pillanattól, hogy versenyezni kezdenek, és akkor felkészültebben érkeznek a Forma-1-be" - idézte az olaszt az Autosport.

Grosjeannak nem voltak hasonló problémái az F1 előtt, de idén, első teljes szezonjában rengetegszer koccant, ütközött, került bajba és esett ki, főleg a futamok elején. Most egyszerűen leszorította Hamiltont a pályáról, ő, az angol, Perez és Alonso is azonnal kiestek, nem sok tartotta, hogy utóbbi megsérüljön. A franciát a bukás okozásáért egy GP-ről eltiltották, Jerome d'Ambrosio helyettesíti a hétvégén, Monzában, a Lotusnál.

Hasonló a williamses Pastor Maldonado helyzete is, ő Spában kiugrott a rajtnál, majd megpördült, néhány körrel később pedig ütközött Timo Glockkal. A szezonban végig büntetett pilóta mostani vétségeiért összesen 10 rajthelynyi visszasorolást kapott az Olasz Nagydíjra. Neki kisebb balhéi voltak ebben az évben, eltiltása eddig fel sem merült.