Alonso kiesésében is rátalált a pozitívumra

2012.09.06. 12:56

A spái tömegkarambol utáni kiesésében is megtalálta a pozitívumot Fernando Alonso. A spanyolt Romain Grosjean ütötte ki, majdnem meg is sérült, ennek ellenére tud valaminek örülni a bukásból.

"A lényeg, hogy a motorom rendben, nincs gond vele, nem károsodott, vagyis most van egy friss motorunk a legfőbb ellenfeleimmel szemben. Nem nagy teljesítménybeli előny ez, de kedvező az autó vezethetőségének szempontjából" - nyilatkozta az Autosporton.

8 motort lehet felhasználni egy évben pilótánként, a kérdés még nem kritikus, mert 12 futam ment le a húszból, de a hajrában tényleg jól jöhet majd, hogy egyet - kényszerből - megspóroltak.

Alonso különben Grosjeanra nem haragszik, a francia rögtön elismerte a felelősségét, és elfogadta, hogy eltiltják a hétvégi Olasz Nagydíjról.

"Jóban vagyok Grosjeannal, csapattársam volt a Renault-nál, a baleset után küldött egy sms-t. Rosszul számította ki a távolságot, több dolog is összejött, sajnálja a bukást. Azt írtam vissza, semmi gond, találkozunk Szingapúrban, minden oké" - zárta le az esetet Alonso, aki 2009-ben hét GP-n volt márkatársa Grosjeannak.