Nem Perez, Vettel kell a Ferrari-elnöknek

2012.09.12. 14:39

Kizárja Luca di Montezemolo Ferrari-elnök, hogy a következő szezonban az istállójához szerződjön a Felipe Massa helyére favoritnak tartott Sergio Perez. A mexikói a hétvégén Monzában mindkét Ferrarit leelőzve ment fel egészen a 2. helyig a 12.-ről, ám a vezető szerint 22 évesen még rutintalan.

"A következő szezon korai. Elégedett vagyok vele, mert bebizonyította, hogy jól választottunk, amikor a fiatal pilótáink közé tettük. A Saubernek és a Ferrari-akadémiának köszönhetően fejlődik, de ahhoz, hogy a Ferrari nyomását elviselje, több tapasztalatra van szüksége" - nyilatkozta a SkySportsnak Montezemolo.

Perez egy éve a Ferrari-program keretében kipróbálhatott egy 2009-es Ferrarit, azóta idén háromszor is dobogón állt, ám a nagyfőnököt egyelőre nem győzte meg.

Ha rajta múlna, inkább a világbajnokot hozná el, csakhogy neki még jövőre is él a szerződése a Red Bullnál.

"Vettel nagyjából abban a szakaszában van a pályafutásának, amiben Michael (Schumacher) volt a Benettonnál. Fiatal, remek pilóta, egyre rutinosabb, ha arra kérnének, válasszak, az ő nevét mondanám."  alonsovettel

Schumacher kétszeres világbajnokként, öt és fél benettonos év után igazolt a Ferrarihoz 1996-ban, és 2006-ig öt világbajnokságot nyert ott. Vettel a BMW-nél ment egy versenyt, a Toro Rossóban másfél szezont, a Red Bullnál negyedik évét nyomja. Korábban elárulta, álma, hogy egyszer a Ferrarinál versenyezzen, ám ennek még nem jött el az ideje.

Főleg, hogy Fernando Alonsónak 2016-ig szerződése van az olaszokkal, bejelentette, onnét akar visszavonulni, és nem zárja ki, hogy 2016 után még hosszabbít.

Az olasz sajtó szerint viszont a nyáron Vettel és a Ferrari megegyezett, hogy 2014-től együtt folytatják.