Sergio Perezre cseréli Hamiltont a McLaren?

2012.09.19. 15:51

Sergio Perez szerződtetését készíti elő a McLaren, hogy pótolja a távozóban lévő Lewis Hamiltont, értesült a Daily Mail. Az újság szerint krízisbe kerültek az angol menedzsmentjével folytatott szerződéshosszabbítási tárgyalások, és egyre valószínűbb, hogy a pilóta a Mercedeshez igazol.

A 22 éves Perez ideális helyettes lehet, fiatal, gazdag egyéni szponzora van, gyors, háromszor állt idén dobogón. Kiscsapatnál, a Saubernél indul, így megszerezhető, ráadásul a Ferrari már lemondott róla.

Hamilton ügynöksége, a XIX Entertainment, ami olyan szupersztárokat menedzsel, mint például Beckham, állítólag köti az ebet a karóhoz, és évi 20 millió fontot akar, illetve a versenyző személyes szponzori jogainak megszerzését. Ezzel szemben a McLaren csak 45 millió fontot adna három évre, miközben a Mercedes 60-at, és az egyéni támogatók miatt sem problémázna.

Hamilton jelenleg évi 15-18 millió font körül keres, megállapodása az angolokkal az év végén kifut. Saját szponzorai alig vannak, mert minden támogatónak a csapattal kell szerződnie, így hirdethet a sztárpilótával.

Monzában másfél hete már konkrétan arról beszéltek a jól értesültek, hogy Hamilton megegyezett a Mercedesszel, ám ezt a McLaren végig, Hamilton hétfőn cáfolta, azt mondta, szemét, amit az újságok összehordanak a témában.

Hamilton a vb egyik esélyese, bár 37 ponttal második Fernando Alonso mögött, még hét futama van ledolgoznia hátrányát, és az utóbbi három nagydíjból kettőt megnyert. A hétvégén Szingapúrban is favorit, és tudja, nem szabad hibáznia.