Pimasz Massa-kampányba kezdett Alonso

2012.09.20. 17:19

Erősen Felipe Massa megtartása mellett lobbizik Fernando Alonso, aki a hétvégi Szingapúri GP sajtótájékoztatóján kvázi kampánybeszédet mondott jelenlegi csapattársa mellett. A brazil rúdja nagyon kiáll a Ferraritól, szerződése az év végén lejár, és még nem hosszabbították meg, miközben naponta röppennek fel az újabb és újabb nevek az utódjáról.

Mark Webberrel a nyáron tárgyaltak is az olaszok, de ő július elején hosszabbított a Red Bull-lal.

Alonso szerint akiket azóta szóba hoztak a Ferrarival, Massa nyomába sem érnek.

"Három éve dolgozom együtt Massával, és nagyon jól kijövünk. Ha a csapat úgy dönt, hogy lecseréli Felipét, akkor mindenképp Felipénél jobb pilótát kell a helyére hoznia. Sok nevet hallottam, és nem tudom, szívvel vagy fejjel gondoltak-e rájuk, mint Felipe helyettesére, mert ők Felipéhez képest kis nevek. Ha összevetjük, hogy mit értek el, és Felipe mit ért el, hát..." - szólta le pár mondattal Alonso Sergio Perezt, Nico Hülkenberget és Kamui Kobajasit. Felipe helyével kapcsolatban emlegették Kimi Raikkönent is, de feltételezhetjük, Alonso rá nem gondolt, mint kis név.

A spanyol aztán továbbment, burkoltan ugyan, de tudatosította főnökeiben, olyan ember kell maga mellé, aki ugyanúgy hajlandó segíteni neki, mint most Massa, vagyis másodpilóta: "Tiszteletben kell tartanunk az istálló döntését. Szerintem olyan versenyző kell, aki tiszteli a Ferrarit, azt, hogy itt mi mindannyian a csapatért dolgozunk, a piros autókért, és ez az első, a legfontosabb".

A fentebb felsorolt nevek közül Luca di Montezemolo elnök Perezt tapasztalatlanságára hivatkozva kizárta, más jelöltről még nem nyilatkozott. Kivétel persze Sebastian Vettelt, akit úgy említett, ha bárkit megszerezhetne, akkor az jelenleg a világbajnok lenne.

A német szerződtetése a következő szezonra viszont nem merült fel, mert szerződése van 2013-ra a Red Bull-lal.