Így rombolt Schumacher Szingapúrban

2012.09.23. 16:13
A német idén sem fejezte be a Forma-1 szingapúri versenyét, későn fékezett, beleszállt Vergne-be.

A Forma–1 szingapúri nagydíjának 39. körében Michael Schumacher és Jean-Eric Vergne ütközött össze, a baleset után másodjára is be kellett küldeni a biztonsági autót. Megbüntették a németet.

A toro rossós Vergne a Sauber versenyzőjét, Sergio Perezt próbálta előzni az egyik kanyar előtt, de a mexikói tartani tudta helyét, így Vergne visszavett. Ekkor érkezett hátulról Schumacher, aki későn fékezett, és beleszállt a francia autójába, az ütközés következtében mindketten kiestek.


A baleset után egyik versenyző sem tette szóvá a történteket, hátbaveregették egymást, aztán elsétáltak a helyszínről. Az ütközés miatt a versenyen másodjára kellett beküldeni a biztonsági autót, hogy eltakarítsák a törmelékeket. A nagydíjat Sebastian Vettel nyerte Jason Button és Fernando Alonso előtt.

Schumacher a verseny után azt nyilatkozta, valószínűleg az autón romlott el valami, ez okozta az ütközést. „Az autó nem akart lassulni, amikor fékeztem. Ki kell derítenünk, hogy mi történt. Természetesen nagyon sajnálom, hogy véget vetettem Vergne versenyének".

A versenybírókat a magyarázat nem érdekelte, tíz rajthelyes büntetést kapott a német pilóta a két hét múlva esedékes japán nagydíjra.

A hétszeres világbajnok német pilóta tavaly sem tudta befejezni az utcai versenyt, akkor Perezbe rohant bele, és esett ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport