Alonso célközelben: megtarthatják Massát

2012.09.26. 13:54

Csapattársa, Felipe Massa megtartása mellett lobbizott nyilvánosan és nyilvánvalóan Fernando Alonso a múlt héten, és úgy tűnik, hatott is a dolog. A brazilt gyenge eredményei miatt ki akarták rúgni a szezon végén, Mark Webberrel tárgyaltak is a helyére, ám most a lapok arról írnak, Massa arról beszél, hogy hosszabbíthatnak vele.

"Nagyon közel vagyok hozzá, már nem kell sok, hogy kiderüljön, mi a helyzet" - nyilatkozta Alonso másodpilótája a lancenet.com.br brazil internetes sportújságnak arról, maradhat-e az olaszoknál.

Európában a svájci Blick tényként közli, hogy Massa új szerződést kap.

   massalo

A Ferraritól a csapatfőnök Stefano Domenicalit kérdezték ezügyben, ő óvatosabb: "Nincs rá szabály, hogy meddig kell pilótát igazolnunk, maradjon még ez nyitott kérdés. Nem kell, hogy minden kitudódjon, amint van valami konkrét, közöljük".

Massa év eleji pocsék formája valamennyire feljavult az utóbbi hetekben, de egy negyedik helynél így sem jutott előrébb. Legutóbb, Szingapúrban nyolcadik lett, míg Alonso harmadik.

A spanyol 194, Massa 51 pontot szerzett a szezonban, a Red Bull-lal hosszabbító Webber után Sergio Perezt, Raikkönent, Kobajasit és Hülkenberget is emlegették a helyére.