Szélcsatornával szívathatta magát a Ferrari

2012.10.02. 11:50

Vizsgálja házi szélcsatornájának működését a Ferrari, miután a szezonban sokadszor fordult elő, hogy az ott jó eredménnyel kipróbált fejlesztések a pályán - legutóbb Szingapúrban - nem működtek. Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök a Gazzetta dello Sportnak arról beszélt, lezárják, amíg meg nem bizonyosodnak róla, minden rendben van vele.

"Az a gond, hogy az adatok jók, az eredmények nem, és ez nagyon zavaró. Domenicali csapatfőnök ezért úgy döntött, bezárja a szélcsatornánkat egy időre, és máshol próbáljuk ki az alkatrészeinket."

A Ferrari tavaly télen, a 2011-es autó tervezésekor a Toyota szélcsatornáját használta Németországban, ám az gép is gyenge lett, az idei, amit Olaszországban fejlesztgettek, szintén. Fernando Alonso segítségével szezon közben kellett kvázi teljesen újraépíteni, így összeszedték magukat, és nyárra győzelemre képes autót raktak össze. Szeptember elején, Monzában volt talán a legjobb a gép, de Szingapúrban újra nem lehetett győzelemre menni vele. Alonso persze így is behozta harmadiknak.

"Időre van szükség, míg minden kiderül, nem tudom, decemberig vagy januárig tart-e a vizsgálat, de teljesen megbízom Domenicaliban. A lényeg, hogy fejlesszünk az autón, és ehhez az kell, hogy a gyárban kipróbált dolgok a pályán is beváljanak" - nyilatkozta Montezemolo.

Alonso már Monza után szólt, hogy fejleszteni kell a Ferrarin, különben lemaradnak, véleményét a Távol-Keleten megerősítette. csatlakozott hozzá Stefano Domenicali is, azt mondta, a spanyol jelenleg az ellenfelek hibáiból él, emiatt vezetheti a vb-t, és azonnali erősítésre van szükség, ha meg akarja tartani azt.

Egyelőre nem tudni, melyik szélcsatornába költözik az istálló, bár szinte biztos, hogy újra a Toyotáét veszi igénybe, ami Kölnben van.

Alonso 29 ponttal vezeti a világbajnokságot Sebastian Vettel előtt, a szezonból még hat verseny van hátra, 150 pont szerezhető.