Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Csak néztünk, hogy mi történik vele

2012.10.06. 15:21

Nem indított el általános nyilatkozathullámot pilótatársai között Michael Schumacher visszavonulása, csütörtökön, a bejelentés napján csak Vettel sajnálkozott a döntése miatt, és utódja a Mercedesnél, Lewis Hamilton mondta azt, hogy "Schumachert képtelenség helyettesíteni, mert legenda".

A szombati időmérő után az első három helyezettet, Sebastian Vettelt, Mark Webbert és Jenson Button kérdezték meg, mi a véleményük a klasszis búcsújáról.

"Nagy veszteség a Forma-1-nek, nagy kár érte. Szórakoztató volt vele, ellene versenyezni, hülyéskedni, hiányozni fog. Persze érthető a döntése, remélem, valamilyen formában köztünk marad. Minden jót neki" - köszönt el az utolsó hat futamon természetesen még induló honfitársától Vettel.

Két idősebb kollégája már bő tíz éve is együtt versenyzett Schumacherrel, testközelből látták őt a csúcson, eszerint is nyilatkoztak.

"Nyilvánvaló, hogy két karrierje volt, egy fenomenális és egy, amiben közel sem került múltbéli teljesítményéhez. Nem jött össze neki semmi, de tisztában volt vele, ez is megtörténhet. Ennek ellenére vállalta a kihívást, amiért le a kalappal előtte. Maradhatott volna otthon kertészkedni, de éhes volt, és próbára tette magát. Akadtak felvillanásai, amiből láthattuk, mire képes, de ő is látott jeleket, amikből tudta, most kell megállnia" - mondta Webber.

Button szerint Vettel és az ausztrál jól összefoglalták a legfontosabbakat Schumacrrel kapcsolatban, ám ő még Webbernél is őszintébben kimondta, második karrierje közelébe nem ért az elsőnek.

   msjb

"Azt hiszem, az elmúlt három évben csak néztünk, és azon tűnődtünk, mi történik vele. Nem olyan volt, mint régen, de azért nem teljesített rosszul. Nagyot veszít a sport, a hétszeres bajnokát, aki többet ért el bárkinél, és akinek a rekordjai még nagyon sokáig élni fognak. Úgy érzi, itt az ideje mennie, sok szerencsét!"

Schumacher 1991-től 2006-ig, majd 2010-től 2012-ig versenyzett, illetve jelenleg is versenyez a Forma-1-ben. Első visszavonulásáig 91 futamot nyert Benettonnal és Ferrarival, visszatérése óta, a gyengébb Mercedesszel viszont egyet sem, dobogóra is csak egyszer állt, idén Valenciában. Egy időmérőn lett első, ebben az évben Monacóban, de a pole-ból egy korábbi büntetése miatt nem indulhatott el.

Szuzukában vasárnap csak a 23. helyről kezd, mert 13. pozíciójához 10 helyet hozzáadtak szingapúri balesete miatt.