Alonso: Kimi hozzám ért, defektet kaptam

2012.10.07. 10:09 Módosítva: 2012.10.07. 10:10

A Forma–1-es Japán Nagydíj első kanyarjában kiesett a világbajnokságot vezető Fernando Alonso, a Ferrari pilótájának autója Raikkönenével ért össze. Defektet kapott, kicsúszott, feladta.

A kiesés után a spanyol versenyző a BBC-nek nyilatkozott. „Kimi Raikkönen a rajt után egy kicsit hozzáért a hátsó kerekemhez, ezért defektet kaptam, és nem tudtam folytatni. Nem értem, Kimi miért nem vett vissza, nem volt ott már több hely. Nagyon sajnálatos, amikor az ember az első kanyaron sem tud túljutni. Szomorú vagyok, de a következő hétre kell koncentrálnunk. Jó munkát kell végeznünk, és nem szabad hibáznunk. Ha defektet kap valaki, azzal nem lehet mit kezdeni. A folyamatos jó teljesítményünknek köszönhetően vezetjük a világbajnokságot. A többiek eddig hibáztak, nekünk ezt kell elkerülnünk" - értékelt még a futam közben Alonso, aki a leintés után Twitteren gratulált csapattársának, Massának a jó versenyzésért és a 2. helyért.

Alonso hangsúlyozta, hogy még öt verseny van hátra a világbajnokságból. „Egyszer én adom fel a versenyt, legközelebb lehet, hogy Vettel esik ki, ez a sport erről szól. Öt verseny van még hátra, olyan lesz ez, mint egy mini-vb. Majdnem ugyanannyi pontunk van, és próbálunk majd a másik előtt végezni".

A versenyt Vettel nyerte Massa és Kobajasi előtt. A ferraris kiesésével nagyon szorossá vált a világbajnokság, Alonsónak 194 pontja van, Vettel 190, Raikkönen 157, Hamilton pedig 152 pontos. A következő futamot egy hét múlva Koreában rendezik.