Grosjean az új Maldonado

2012.10.10. 03:42

Kétségbeesetten próbál leszokni a rajtbalesetekről és a korai bukásokról Romain Grosjean. A francia a Forma-1 új Pastor Maldonadója: a venezuelai a szezon első felének legtöbbet szidott és eltiltott pilótája, de Belgium óta három futamon semmi rosszat nem tett, szemben Grosjeannal, aki Spában tömegbalesetet okozott, Monzában nem is indulhatott, majd vasárnap Japánban kilökte Mark Webbert a rajtnál. Összesen nyolc bukásnál jár idén 15 GP-n.

Pedig állítja, eltiltása óta minden erejével azon van, hogy megjavuljon.

"Szingapúr óta tényleg próbálok óvatos lenni a rajtnál, így még frusztrálóbb, hogy Japánban újra balesetbe keveredtem. Az első kanyarban túlságosan figyeltem Sergio Perezre a balomon, nehogy nekikoccanjak. Nem gondoltam, hogy ennyivel gyorsabban érkezem Webberre féktávon, összeütköztünk, ennyi. Hülye hiba volt" - ismerte el felelősségét a lotusos, akit tíz másodperces boxkiállással büntettek.

Grosjean tényleg olyan, mint Maldonado?

Már csapatfőnöke és egyben menedzsere is azt mondta, nem tud vele mitkezdeni, bár sajnálja, mert szerinte a többiek utaznak a helyzetére: keményebbek vele, hiszen tudják, nyomás alatt van, nem hibázhat ismét.

Szuzukában nem tűnt úgy, hogy bárki is betartott volna neki, ő sem hívatkozott ilyesmire.

"Mark megkeresett a verseny után, nem örült, de elnézést kértem, és továbblépünk. Újra leültem a csapattal is, hogy átbeszéljük a dolgot. Javulnom kell ezen a téren, igyekszem figyelni a következő futamokon."

Hamar megkapja erre a lehetőséget, hétvégén a Koreai GP-vel folytatódik a világbajnokság.