Raikkönen keze, mint a villám

2012.10.10. 12:50

Elképesztően gyorsan kormányozott a Japán GP-n Kimi Raikkönen, így sikerült elkerülnie az ütközést Lewis Hamiltonnal. A mclarenes épp kerékcseréről jött vissza, pontosan a finn mellé, aki keményen ráhúzott, hogy megelőzze.

Úgy tűnt, a manőver sikerül, már előrébb is volt a Lotus, csakhogy az angol a belső, kedvezőbb íven visszatámadott. Raikkönennek engednie kellett, különben koccannak, ehhez kellett a villámgyors mozdulat.

Raikkönen csapattársa, Romain Grosjean hasonló helyzetben, a pálya ugyanezen pontján közvetlenül a rajt után viszont összeütközött Mark Webberrel. A bukásból botrány lett, mert a franciának ez már a nyolcadik balesete volt a szezonban.

Megbüntették, vállalta a felelősséget, igyekszik fejlődni, de egyelőre úgy tűnik, mindhiába. Azt mondta, frusztrált, mert már rengeteget beszéltek a dologról a csapatával is, mégis újra bajba keveredett. A SkySports riporternője meg is kérdezte a volt F1-pilóta szakkommentátort, Anthony Davidsont, hogy akkor Raikkönen miért nem magyarázza el Grosjeannak, mit kell tennie a húzós helyzetekben.

"Ő nem foglalkozik a többi versenyzővel" - válaszolta mosolyogva Davidson.