Innét rakták össze a pilótanő koponyáját

2012.10.11. 18:08
devillota1
Fotó: AS

Először jelent meg nyilvánosság előtt Maria de Villota, aki július elején szenvedett majdnem tragikus F1-tesztbalesetet. A pilótanő Madridban tartott sajtótájékoztatót, de bukásának körülményeiről továbbra sem beszél. (Szerdán a vele készített interjú részleteit már közölte az Hola magazin.)

Elmondta, jobban értékeli az életet, második esélyt kapott, de az igazi szenzáció az, amit orvosai mutattak be a sajtónak: egy képet, amin pontosan látszik, milyen koponyasérülései voltak de Villotának.

Hihetetlen, amit a brit sebészek helyrehoztak, nem túlzás, a versenyzőnek darabokra tört a koponyája, amikor egy lenyitott kamionplatónak ütközött mintegy 40-50 km/órás sebességgel.

Egy dolgot nem tudtak megmenteni, a jobb szemét, különben az összes törést helyreállították, amit kellett, pótoltak, így de Villota a látását nem számítva teljes életet élhet. Agysérülése miatt csak ízeket és szagokat nem érez, de minden életfunkciója rendben van.

A nehezén túlesett, ám még újabb műtétek várnak rá. Gyakran fáj a feje, ami nem csoda, valószínűleg ehhez évekre vagy örökre hozzá kell szoknia.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport