Tévében láttam a koreai pályát, elég az

2012.10.11. 10:15

Kimi Räikkönen, a Lotus pilótája még sohasem járt a hétvégi Forma-1-es Dél-Koreai Nagydíj helyszínén, Jeongamban, de azt mondja, nagyon gyorsan megtanulja.

"Tévén láttam a futamokat, de most először fogom közelebbről is megismerni a pályát - idézi a finnt csapata, a Lotus koreai beharangozója. - Gyerekkorom óta gyorsan tanulom a pályákat, sohasem volt ezzel gondom. Sőt, kifejezetten vonzó, ha egy ismeretlen pályát kell felfedeznem. Először gyalog bejárjuk, megnézzük közelről a kanyarokat. A pénteki szabadedzéseken szerintem már sikerül megbarátkoznunk. Remélem, jó idő lesz, nem fog esni vagy ilyesmi, nem lesz technikai problémánk sem, és kihasználhatjuk a szabadedzések teljes idejét."

A finn pilóta 2007-ben lett világbajnok a Ferrarival, 2010-ben és 2011-ben ralizott, majd idén visszatért az F1-be a Lotusszal. A jeongami pálya tavalyelőtt mutatkozott be, ezért nem ismerheti Raikkönen.

A világbajnokságban öt futammal a vége előtt Fernando Alonso (Ferrari) vezet 194 ponttal, a címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull, 190) a második és Räikkönen a harmadik (157), vagyis még vb-esélyesnek is nevezhető.