Az év képe: együtt kajál 19 F1-pilóta

2012.10.12. 12:36

Vacsorán gyűlt össze csütörtök este a GPDA (Grand Prix Drivers Association), vagyis a Forma-1-es pilótaszövetség szinte minden tagja, majdnem a teljes F1-mezőny.

Egy asztalnál foglaltak helyet tizenkilencen, ott volt kvázi mindenki, aki számít. A hat világbajnokból öt kajált a többiekkel: a címvédő Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Jenson Button, Lewis Hamilton és Kimi Raikkönen. A vb-győztesek közül csak Michael Schumacher hiányzott.

Nem volt ott rajta kívül Charles Pic a Marussiától, Nico Hülkenberg a Force Indiától, Narain Karthikeyan a HRT-től valamint a két caterhames, Vitalij Petrov és Heikki Kovalainen.

Ritkán, igazából soha nem látni civilben így együtt a versenyzőket, a fotót Daniel Ricciardo Twitteren, Mark Webber a Facebookon osztotta meg.

 
Bal oldali sor, lentről fölfelé: Timo Glock, Kamui Kobajasi, Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, Dani Clos (HRT-tesztelő), Lewis Hamilton, Pastor Maldonado (erősen takarva), Jean Eric Vergne, F. Alonso
Jobb oldali sor, lentről felfelé: Nico Rosberg, Felipe Massa, Sebastian Vettel, Sergio Perez, Bruno Senna, Pedro de la Rosa, Mark Webber, Paul di Resta, Jenson Button, Romain Grosjean

A GPDA-t Ayrton Senna halála után 1994-ben alakították újra 12 évnyi szünet után. Jelenlegi elnöke a HRT-s Pedro de la Rosa, két igazgatója Felipe Massa és Vettel. Korábban Michael Schumacher 11 évig vezette a szerveződést, állt az élén Ralf Schumacher, David Coulthard, Nick Heidfeld és Rubens Barrichello is. De la Rosa idén kapta meg a tisztséget, de előtte már 2008 és 2010 között is betöltötte azt.