Raikkönen: Kiesnék, mint hogy 2-3. legyek

2012.10.12. 14:56

Többet várt eddig a Lotus újításaitól Kimi Raikkönen, aki Koreában csak 10.-ként végzett a pénteki szabadedzésen. Az istálló nagy reményekkel érkezett, főleg az áttervezett kipufogó miatt, ám egyelőre az csalódás.

"Többre számítottunk, de még korán van. Nem könnyű beállítani az autót, szombaton javulást remélünk, gyorsulnunk kéne."

Megpróbálták rávenni, hasonlítsa össze az új Lotust a múlt heti, Japánban használttal: "Teljesen más a két hely, lehetetlen összevetni a gépet. Nem éreztem jónak ma a kocsit, egy másodperccel lemaradtunk".

Raikkönen harmadik a világbajnokságban, 37 ponttal a vezető Alonso mögött, öt futammal a végétől, így akár még a világbajnokságra is gondolhat. Mint Koreában kiderült, másra nem is gondol.

"Tök mindegy, hogy második vagyok vagy tizedik. Semmi különbség, ha nem te nyertél. Az év elején aláírtuk volna ezt a harmadik helyet, de ha jól megy, még jobbat akarsz elérni. Próbálkozunk, reméljük, előrébb tudunk lépni" - idézte az Autosport a finnt, aki a végén félig viccesen odaszúrta: "Másodikról vagy harmadikról inkább kiesnék, akkor legalább az eredményhirdetésre nem kellene mennem".

A felhajtást továbbra sem állja, de a többi pilótával ő is részt vett a csütörtöki vacsorán, amiről a sajtó természetesen ki volt zárva, ám egy fotó kiszivárgott. A versenyzőhaverok között láthatóan jól érezte magát.

Koreában az F1 már kétszer járt, ő most indul először kétéves kihagyása miatt, a hiányzás viszont nem fog érződni rajta.