Grosjean: Utazni fognak rám a rajtnál

2012.10.13. 19:34

Tisztában van szenzitív helyzetével a koreai rajtnál Romain Grosjean, tudja, ellenfelei megpróbálnak majd extra nyomást gyakorolni rá a szituáció miatt: ha újra, kilencedszer is bajt okoz a rajtnál vagy az első körben, akár többfutamos eltiltásra is számíthat. Vasárnap Japánban Mark Webbert lökte ki a második kanyarban, a riválisok tudják, engedni fog, mert nem kerülhet újra balesetbe.

"A többiek megpróbálnak majd rájátszani a nehéz helyzetemre, ez nem titok. De ez van, teszem, amit tennem kell" - idézte a L'Equipe a franciát, aki a hetedik helyről startol, vagyis közvetlenül a legjobbak mögül.

Úgy gondolja, ez a hetedik a reális pozíciója, és nem kell, hogy autókat előzzön rögtön az elején, mint ahogy az sem tragédia, ha visszaesik pár helyet: az 55 kör végén úgyis valahol a hetedik hely körül kell végeznie az erőviszonyok miatt.

"Többszázszor rajtoltam már életemben, úgyhogy tudom, hogy csináljam. A megfelelő célokat kell követnem a megfelelő időben, és extra biztonsággal, ha szükség van rá. A héten sokat dolgoztam a témán, vasárnap meglátják" - fogadkozott a Lotus-pilóta.

Grosjean gondját sokan próbálták már megoldani, csapatfőneke szerint viszont erre csak ő képes. Korábban felvetették már pszichológus alkalmazásának lehetőségét is, mert a tehetség egyszerűen képtelen a kellő hidegvérrel viselkednie a futam legstresszesebb szakaszában, ami a rajt és az az utáni pár kör.

A pilótának már bőven van priusza, az egy hónappal ezelőtti Olasz GP-ről eltiltották a Spában okozott tömegbaleset miatt, ami a szezon eddigi legnagyobb bukása volt.