Raikkönent is beszippantotta a Gangnam

2012.10.13. 21:28

A Gangnam Style című, a dél-koreai PSY művésznevű előadótól származó dal videóklipjét forgatták újra - látszólag - Kimi Raikkönen főszereplésével, valószínűleg hogy ezzel is népszerűsítsék a hétvégi Koreai Nagydíjat. Vagy csak úgy viccből, mert a finn nagyon népszerű a Távol-Keleten is.

Az eredeti videó hivatalos változatát eddig mintegy 435 milliószor nézték meg a Youtube-on, ami világcsúcs, és az előadó a hétvégén maga is fellép a jeongami futamon.

A Lotus-overall és a Raikkönen-sisak eredetinek néz ki, az viszont már a klip legelején nyilvánvalóvá válik, hogy nem maga Raikkönen ugrál bennük.

Koreában komoly anyagi gondok vannak a verseny körül évről évre. A 2010-es első és a tavalyi második GP-n is kevés néző volt, a szervezők majdnem csődbe mentek. A pálya köré tervezett városból kvázi semmi nem készült el, mert nem jött az a bevétel az eseményből, amire számítottak.

Most PSY világsikerétől remélhetik, hogy valamivel többen kedvet kapnak, és elutaznak a Szöultól többszáz kilométerre található tengerparti helyszínre.

A Gangnam Style közben világszerte hódít, többek között a teniszsztárok között is. Az egyik változatban Marija Sarapova is közreműködik.

És nem maradhatott le természetesen Novak Djokovic sem, miután megnyerte a China Opent.