5 éve gyorsabb autót üldözök, megszoktam

2012.10.14. 20:13

Zsinórban harmadik futamát nyerte Sebastian Vettel a Forma-1-ben vasárnap Koreában, fél év után állt újra a pontverseny élére, és közel négy hónap után szorította le az első helyről Fernando Alonsót. A bajnok bombaformában versenyzett mostanában, az utóbbi hat futamon 105 pontot szerzett, míg Alonso 55-öt. A spanyol ennek ellenére nem csügged, sőt, optimista.

"Örülnünk kell a teljesítményünknek, harmadik és negyedik helyen végeztünk a Red Bull mögött, ami most bajosan legyőzhető. Csak egy kis lépés kell, hogy olyan versenyképesek legyünk, mint a Red Bull, és akkor csodás négy verseny lesz a végéig."

100 pont van még függőben, Vettel előnye mindössze hat, ami szinte semmi. Csakhogy a Red Bull legyőzhetetlennek tűnik, a legjobbkor jöttek be neki a fejlesztések. Koreában már remekül használták a saját tervezésű, a Mercedes ötlete alapján épített dupla DRS-üket is, ami az állítható hátsó szárnnyal van kapcsolatban.

  vettal

Alonso viszont nem tart a csatától, azt mondja, megszokta már, hogy nem az övé a legjobb autó: "A helyzetemben semmi új nincs, így telt az utóbbi öt évem, hozzászoktam. A határon vagyunk folyamatosan, de ez rendben van. Nyomás alatt is a maximumot hozzuk ki a kocsiból. A négy futamon héttel több pontot kell szereznünk, mint Sebastian. Nehéz lesz, de hiszünk benne, hogy meg tudjuk csinálni".

A kétszeres bajnok ezek szerint úgy gondolja, hogy 2006-ban, második renault-s vb-évében volt alatta a legkiválóbb gép, a 2007-es McLarent nem tartotta annak, a 2008-09-es Renault biztosan nem volt az, és a 2010-11-es Ferrarinál is jobban ment a Red Bull.

Idén is kritikus lehet a fegyverkezési verseny, amiben a Ferrari újra le van maradva: állítólag elavult a szélcsatornája, és hamis adatokat mutat. Úgy tudni, emiatt nem vált be sok alkatrész az olaszoknál.

A vb két hét múlva Indiában folytatódik, majd jön Abu-Dzabi, Austin az Egyesült Államokban és az idényzáró Brazil GP öt héten belül.