Vettel: Jön a szezon fénypontja

2012.10.31. 10:31

Háromból két győzelem és egy emlékezetes kiesés, ezt produkálta Sebastian Vettel az eddigi három Abu-Dzabi Nagydíjon. Hétvégén jön a negyedik, amit a legjobb pozícióból, a világbajnokság éléről vár a német, 13 ponttal vezet Fernando Alonso előtt a világbajnokságban.

Jó sorozatban van, az utóbbi négy futamból négyet nyert, és újra favorit.

"Csupán három év alatt a verseny a szezon egyik fénypontjává vált. Szürkületben startolni és sötétben befutni kivételes és hatásos. Különleges emlékeim vannak innét, 2009-ben győztem, 2010-ben ismételtem, és azzal megnyertem az első bajnokságom. Olyan esemény, amit sosem fogok elfelejteni. Maga a pálya is nagyon impresszív, öt és fél kilométer nagy bukóterekkel, valamint olyan boxkijárattal, ami alagúton fut át a pálya alatt" - harangozta be a nagydíjat Vettel.

Tavalyról azért nem beszélt, az az emlék annyira nem tetszhet neki: az első kanyarban esett ki az élről, defekttel.

Idén viszont nem csak azért esélyes újra, mert a Red Bullnak és neki fekszik a pálya, hanem mert a Ferrarinak és Alonsónak kevésbé. A spanyol 2009-ben 14. lett még Renault-val, 2010-ben hetedik, és elveszítette azt a vb-t, amit Vettel megnyert. Egy éve sokat javított, másodikként futott be Hamilton mögött. Egy hete Indiában is második lett, de nincs igazán jó passzban.