Raikkönen: Nagyon másnaposak leszünk

2012.11.04. 19:09

"Semmi különöset nem érzek. Régebben mindig azt mondták, hogy nem mosolygok eleget, úgy hogy szerintem most is le leszek szúrva" - mondta a dobogón az őt interjúvoló David Coulthardnak Kimi Raikkönen, miután három év szünet után újra győzött a Forma-1-ben.

A finn Hamilton autóhibájával került az élre a 20. körben, és onnét már csak a hátát látták. Legutóbb 2009 augusztusában győzött, Spában, de az újabb siker látszólag nem dobta fel.

"Bízom benne, hogy ezzel fordul a kocka, és idén meg jövőre is fogunk tudni nyerni. Most még nincs miért nagyon ugrálni, van még két futam az évből."

Vicces, hogy Raikkönen épp első győzelmekor veszítette el matematikai esélyét is a világbajnoki címre, mivel a két esélyes, Alonso és Vettel végzett mögötte, most már tényleg csak ők lehetnek bajnokok. 10 pont van köztük a német javára, Raikkönen harmadik, 57 pontra Vetteltől.

A klasszis szerint az döntött, amiről már annyit beszélt idén, a jó rajthely és a jó start. Negyedikről másodiknak jött előre az első kanyarban.

"Jópárszor közel voltunk már, legutóbb is elég gyorsak voltunk a sikerhez, de ha nem elölről indulsz, nincs esélyed. Vagyis a start ma is kulcskérdés volt. A McLaren gyorsabban ment a futam elején, csak hát célba is kell érni."

Nem tűnik fel elsőre, de a 2007-es bajnok nyilatkozatában a Lotus főnökeinek is üzent, fektessenek többet a projektbe: "Leginkább a csapat miatt örülök, kemény szezonjuk van. Remélhetőleg hitet ad ez a győzelem, nem csak azoknak, akik nap mint nap velem dolgoznak, hanem a tulajdonosoknak is".

És ha állítólag nem is örül annyira, azért nagyon meg fogja ünnepelni 19. futamgyőzelmét. "Nagy buli lesz ma, holnap másnaposan majd visszaemlékszünk, milyen volt a tegnap, és újra átéljük, ami most történik."

(Nem tudni, az iszlám alkoholtilalmát hogyan tervezi kijátszani, Abu-Dzabiban a dobogón sem pezsgőt, csak szódavizet locsolhatnak.)