Ezért Raikkönen a legjobb arc

2012.11.05. 11:52

"Hagyj békén, tudom, mi a dolgom" - szólt vissza versenymérnökének Kimi Raikkönen a rádión az abu-dzabi futam közben, amikor az arról tájékoztatta, mennyivel van mögötte a második Fernando Alonso, illetve közölte vele, hogy folyamatosan a fülére mondja majd az állást.

A finn már korábban, a Ferrarinál is feleselt, ha olyat hallott, amit nem szeretett volna, később ezen a futamon is volt még legalább egy beszólása. A mérnök a második biztonsági autós szakaszban arra bíztatta, melegítse a gumit, ráadásul mind a négyet.

"Igen, igen, igen, folyamatosan azt csinálom, nem kell másodpercenként emlékeztetni rá" - jött a válasz Raikkönentől. Evidens persze, 13 éve versenyez nyitott kerekű autókkal, amiknél a gumimelegítés különösen fontos. Úgysem fogja elfelejteni bő tízéves Forma-1-es rutinnal. Ráadásul a tévén is láthatták a kollégái, a mezőnyt vezető Lotus jobbra-balra cikázik, hogy hőmérsékleten tartsa a gumikat.

Csapatfőnöke, Eric Boullier meg is védte őt: "Kimi csak a vezetésre akart koncentrálni, ami érthető. Arra kért, írjuk ki a táblára az állást, neki az elég. Tudott róla, hogy Alonso közelít hozzá. Kimi ilyen".