Kimi, te vagy a legjobb!

2012.11.06. 14:02

Emlékezeteset produkált a rádiójában Kimi Raikkönen, Sebastian Vettellel együtt a dobogón is Abu-Dzabiban, de olyat se gyakran látni, hogy valaki úgy és annyiszor gratuláljon ellenfelének, amint a német tette a finnel.

A levezető körben Vettel 160-180-as tempónál integett, közben hajtott, hogy utolérje a győztes Raikkönent. Mikor melléért, előbb a hüvelykujját mutatta neki, aztán a hüvelykujjához illesztette a mutatóujját, majd ökölbe szorította a kézfejét, végül rámutatott a lotusosra: rendben, príma, ez az, igen igen, te - talán így lehetne az egyezményes jeleket szavakra fordítani.

Ők ketten jó haverok, már azóta, hogy Vettel 2007-ben megérkezett a Forma-1-be. 2010-ben, amikor Raikkönen ralizni állt, megkérdezték, most, hogy ő biztos nem nyer, kit szeretne világbajnoknak. "Mindegy - jött a klasszikus raikkönenes válasz. - De ha valakit, akkor olyat, akit kedvelek, Vettelt."

A tipp bejött, megnyerte az azévi és a tavalyi világbajnokságot is, és most is jól áll a címvédő, 10 ponttal vezet kettővel a vége előtt.