Két órát beszéltem hozzá, nem tetszett neki

2012.11.09. 08:06

Először nyert a Forma-1-ben Lotusszal Kimi Raikkönen, amikor vasárnap első lett Abu-Dzabiban. Két év kihagyás után 18 futam kellett neki, hogy újra győzzön, a siker csak idő kérdése volt, érett egész évben a sorozatos dobogós helyezések után. Lehet, az sem véletlen, hogy egy héttel a finn szerződés-hosszabbítása után jött, jövőre is a Lotusnál marad. Csapatfőnöke szerint a lényeg, hogy gyorsan megtanulták, hogyan kezeljék.

"Amikor először találkoztam vele, két órát beszéltem hozzá az irodámban. Látszott, hogy nem boldog. Kimit a versenyzés és a győzelem teszi boldoggá. Ezen kívül biztosítanod kell, hogy a napirendje és az elfoglaltságai változatosak legyenek" - idézte az Autosport Eric Boullier-t.

  kimifull1

A siker nem jött könnyen, a kulcs, hogy Raikkönen az első kanyarban második volt a negyedik rajthelyről - a győzelemhez a mezőny elejéről kell startolni.

"Csak idő és rutin kérdése, hogy nyerjünk. Két új pilótával kezdtünk idén, és csapatot, méghozzá nyerő csapatot építeni, ahhoz minden paraméternek stimmelnie kell. Az egyik az idő, egy másik a tapasztalat, és közben egyszer fenn, egyszer lenn. Kimi most már ott van az időmérőn és a futamon is."

A formába lendülés ráadásul legjobbkor jött, mostanában tárgyalnak az új támogatókkal.

  kimifull11

"Leginkább azért fontos a győzelem, mert mindenkinek megmuttattuk, a Lotus komolyan gondolja. Nyilvánvaló, hogy folyamatosan dobogóképesek vagyunk, és most már azt is mondhatjuk, nyerni is tudunk. Topcsapat akarunk lenni, ehhez még több eredmény, még több forrás és még több szponzor kell. A jelenlegiek mellett újak is, olyanok, amikkel még csak tárgyalunk. A győzelemnek hála pozitív döntéseket kapunk olyan piaci kérdésekben, amikre a jövőt építhetjük."

Maga Raikkönen is üzent már a dobogón a Lotus tulajdonosainak, fektessenek több pénzt az istállóba, hiszen akkor többet láthatják őt a pódium tetején.