Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Alonso: Olyan furcsa érzésem van, hogy faragok ma Vettel előnyéből

2012.11.18. 16:10

"Számítottunk erre, tudtuk, hogy komplikált lesz. Abu-Dzabiban hetedikek voltunk, itt nyolcadikok, vagyis nagyjából ugyanaz a helyzet. És még mindig azt gondolom, hogy a futamon csökkenteni fogjuk a lemaradásunkat Sebastianhoz képest, és ez a lényeg" - nyilatkozta Fernando Alonso az Amerikai Nagydíj vasárnap esti rajtjára készülve.

A spanyol 9. lett az időmérőn, két hellyel még csapattársa, Felipe Massa is megverte. Azért lesz végül nyolcadik, mert Romain Grosjean autójában váltót cseréltek, így negyedikről kilencediknek sorolják vissza, Alonso mögé.

Vb-ellenfele, Sebastian Vettel 10 ponttal van előtte a pontversenyben, Texasban az élről rajtol. Alonsónak eddig nem volt probléma a közepes rajthely, az utóbbi futamokon remek előzésekkel rendre feljött a dobogóra, harmadik vagy második lett. A Ferrari időmérőn gyengébb, a versenyen viszont folyamatosan javul, erre számít a kétszeres bajnok itt is.

"Vettel pole-ból indul, és nagyon gyors, de a futam hosszú, meglátjuk, mi ki tudjuk-e használni a lehetőségeinket. Meglátjuk, hogy alakul a rajt. Már az is csoda, hogy az időmérőn eljutottunk az utolsó harmadig, próbálunk tovább kapaszkodni a reménybe. És amint mondtam, fogalmam sincs, miért, de van egy olyan furcsa érzésem, hogy csökkenteni fogjuk a különbséget" - bizakodott Alonso.

Esélyét növeli, hogy a Ferrari feláldozta érte Massát, váltót cserélt a brazil autójában, így a spanyol egy hellyel előrébb és a pálya tiszta, jobban tapadó oldalára kerül a startnál, a hetedik helyre.

Vettel esetleges győzelme esetén Alonsónak negyedikként kell befutnia, hogy maradjon esélye a világbajnokságra az utolsó futam előtt, ami egy hét múlva Brazíliában lesz.