Győztünk

2012.11.19. 01:28

Harmadik lett Texasban Fernando Alonso, csak három pontot veszített Sebastian Vettellel szemben a világbajnokságban, így 13 ponttal lemaradva, vb-esélyesként utazik a hétvégi zárófutamra. Azok után, hogy az időmérőn 9. lett, majd 7.-ként rajtolhatott, többet nem is kívánt volna.

"Tudtuk, hogy a vb-nk az első körökön múlik. Mindig hetedik-nyolcadiknak kvalifikálunk, aztán az első kört harmadik-negyedikként fejezzük be. Innét, az élmezőnyből már kicsit könnyebb a verseny. Tudtuk, hogy van esélyünk, az első kanyarban sokat akartam előzni, aztán javultunk folyamatosan, és az élmezőnyben mehettünk" - elemezte a versenyét Alonso, aki negyedikként fordult a start után.

Sokkal többre nem is volt sansza, még Mark Webber kiesett előle, így nyugodt harmadikként futott be.

"Lehetetlen volt követni ezt a két srácot (a győztes Hamiltont és a 2. Vettelt), elég volt a többieket magam mögött tartanom. Mintha győztünk volna, három pontot veszíteni mindössze, ezt tegnap este senki nem gondolta volna. Örülünk, hogy újra remek vasárnapunk volt, és pontokat szerezhettünk" - koncentrált újra a pozitívumokra a spanyol, aki július közepe, a Német GP óta nem nyert.

Az utolsó futamon, Brazíliában, ahol idén is esőt jósolnak, bármi megtörténhet. Korábban azt mondta, ha itt még lesz esélyük, megnyeri a világbajnokságot.

"Úgy megyünk Brazíliába, hogy világbajnokok lehetünk, egész évben ezért küzdöttünk. Csak Seb van jobb helyzetben nálunk, büszkék lehetünk magunkra, élvezhetjük a versenyt, aztán meglátjuk, mi lesz a vége."

Alonsónak valójában már tényleg nincs vesztenivalója, Vettel favorit, ha negyedik lesz is, világbajnok. Alonsónak legalább harmadik hely kell a vb-sikerhez, ám ha itt végez, Vettelnek nem szabad célba érnie.